Областна дирекция на МВР в Разград засилва мерките за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пожарната безопасност при прибиране на селскостопанската продукция, съобщиха от пресцентъра на МВР Разград.

21 работни срещи с председатели на земеделски кооперации и земеделски производители са провели полицейските служители през месец май. Целта е да се създаде организация и да се предприемат конкретни мерки по опазването на селскостопанската продукция и охрана на складовите бази.

Предстоят срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, за да се засили бдителността им преди и по време на кампанията. Ще се извършват системни проверки на превозни средства, които транспортират селскостопанска продукция. Завишен ще е контролът и в пунктовете за изкупуване. Към момента по районните полицейски управления са изготвени списъци с данните на арендатори и физически лица, регистрирани като земеделски производители, уточнени са и количествата обработваеми площи. Набрана е информация за засетите площи с житни култури на територията на областта – общо 663 843 дка.

За предотвратяване, пресичане и разкриване на кражби, умишлени палежи и престъпни посегателства на селскостопанска продукция и животни на територията на ОДМВР-Разград ще се провеждат специализирани полицейски операции. През месец май са съставени два акта за административни нарушения по ЗОСИ.

Служителите на ОУПБЗН-Разград и ръководствата на ДГС “Сеслав” и ДГС-Разград са планирали по време на жътвената кампания да бъдат извършени съвместни проверки в горските масиви, намиращи се в непосредствена близост до земеделските земи със зърнено-житни култури. Предмет на проверките ще бъде осигуряването и поддържането на минерализованите ивици, п.п. депа, п.п. табла и п.п. пътища. Проверени и допуснати до участие в кампанията са 10 зърнокомбайна и 60 трактора и сламопреси.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!