15 специализирани полицейски операции за опазване на селскостопанската продукция са проведени през месец август на територията на РУ Шумен, Нови пазар, Каолиново и Велики Преслав, съобщават от пресцентъра на Полицията в Шумен.
 
В началото на месец август са регистрирани две кражби на царевица от полета в село Бяла река, като извършителите им са установени. Пет сигнала за кражба на орехи от масив в землището на село Байково е подал през месеца кметът на населеното място. В хода на проведените мероприятия извършителите на посегателството са установени. Кметът на село Добри Войниково също е подал сигнал за две кражби на орехи от масив край селото. Извършителите са установени.
 
Кражби на орехи са регистрирани още в село Студеница, в землището на Каолиново, в землището на село Пристое. Продължава работата по установяване на извършителя на посегателство на четири овце и коч от частен дом в село Цани Гинчев, на шиле, откраднато от селскостопански двор в село Зайчино ореше и на теле, откраднато от селскостопанска постройка в село Браничево.
През месец август е регистрирана кражба на 150 кг. фуражна царевица от поле в землището на село Войвода. Установен е извършител на кражба на 150 стръка тютюневи насаждение, извършена в землището на село Тъкач.

През месеца са проведени 83 работни срещи с кметовете на населени места и 38 срещи с управители на фирми и земеделски производители за предприемане на съвместни мерки по създаване на организация за охрана на посевите, местата за складиране на зърно и осъществяване на контрол по изкупуване на селскостопанска продукция.
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!