На 27 февруари 2019 г.  - сряда, в град Силистра ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Аграрния университет Пловдив. Темата на семинара е „Прилагане методите на биологичното производство“, съобщиха организаторите. 
 
 
На семинара Йордан Йорданов, Аграрен университет – Пловдив ще запознае аудиторията с общите изисквания и правила, съгласно Наредба № 5/2018 г. за прилагане на правилата на биологично производство, етикетиране и контрол, както и правилата за производство на биологична растениевъдна продукция.
 
Във втората част на срещата лекторът ще разясни правилата за преход към биологично производство, контрол, сертификация и мерки при несъответствия и нарушения.
 
Експертите от териториалното звено на службата за съвети ще представят възможностите за подпомагане на земеделските производители по мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014 – 2020).
Семинарът ще се проведе в град Силистра, ул. „Симеон Велики“ № 49, сграда на Художествената галерия (вход към Куклен театър), Конферентната зала на Областния информационен център (ОИЦ) – Силистра, допълват организаторите.