Фирма Варекс ООД стартира своите полеви демонстрации на земеделска техника за сезон 2014 под мотото Varex Field Days 2014. Демонстрациите започнаха на 8 юли в землището на село Мелница, община Елхово, където пред земеделски производители компанията представи за първи път на полето двете световни марки земеделска техника Laverda и Massey Ferguson, които от тази година вече са част от портфолиото ѝ.

„Наистина, ние сме горди, че започваме нашия демо тур тук от това прекрасно място, където можем да демонстрирааме за първи път двете нови марки в нашето порт фолио, а именно зърнокомбайните Laverda  и колесните трактори Massey Ferguson. От 1 януари 2014 г. Варекс е единственият официален дистрибутор на марката Laverda  за българския пазар, а от 16 април тази година, на Варекс беше поверен и брандът Massey Ferguson, което разбира се, е голяма гордост за нас, чест, но също така и много голяма отговорност, каза пред Трактор.БГ Иван Масларов, Управител на фирма Варекс ООД.

На първата полева демонстрация земеделските производители видяха два комбайна Laverda М 410 и М 300, както и два трактора Massey Ferguson – 7620 и 7626.

Показаните в полето комбайни Laverda работят за първа година в стопанството на зърнопроизводотеля  Господин Брайков, който обработва 11 хил. дка зърнено-житни култури. Въпреки тежките условия на работа през тази кампания, комбайните показват отлична работа и много чиста жътва:

„Тази година закупих първоначално новата им серия М 410 – започнахме да жънем с нея. Останахме изключително доволни. Оказа се, че ще имаме нужда от още един комбайн и за минимални срокове от 4-5 дни закупихме един от по-малката серия M 300. Много добре се справиха с жътвата , като постигнаха много чиста жътва. Доволен съм. Изключително съм доволен от жътвата до момента“, посочи Господин Брайков.

В землището на село Мелница земеделските производители видяха в действие и емблематичния за фирма Варекс бранд Challenger. Гумено-верижният трактор Challenger 765C , с мощност 320 к.с., работи в комбинация с ранообразни инвентари.

На фона на разширяващото се портфолио от земеделска техника, която Варекс предлага на българските земеделски производители, компанията продължава да разширява и търговско сервизната си база в страната:

„Ние започнахме сериозни инвестиции в развитие на нашата сервизна мрежа в цялата страна. Предстои откриването на нашия сервизно –търговски комплекс в Русе през септември тази година. Предвиждаме драстично увеличаване и на броя сервизни автомобили и екипи, които са оборудвани с всичко необходимо за обслужване на нашите клиенти“, обяви Иван Масларов, Управител на фирма Варекс ООД.




Следващите полеви демонстрации на фирма Варекс ООД под мотото Varex Field Days 2014 ще се проведат от 11 часа на:

15 юли – вторник – Монтана – главен път Враца – Монтана, между село Краводер и Село Пудрия
21 юли – понеделник – Русе – местност Божурите – с. Беловец, общ. Кубрат
23 юли – сряда – Добрич – главен път Добрич – Балчик, 500 метра преди кръговото на Балчик

В рамките на презентациите клиентите ще могат да се възползват от преференциални цени на богато разнообразие от земеделска техника.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!