Служители на Напоителни системи - клон Мизия отново се оплакаха, че са без заплати и обмислят нови протести. След масовите протести през лятото на работниците и служителите на “Напоителни системи“ бяха преведени в началото на октомври възнагражденията за юни, юли и август. На 18 септември служебният премиер проф. Георги Близнашки пое ангажимент за отделяне на допълнителни средства в размер на 4.5 млн. лв., които да бъдат разходвани с приоритет за работни заплати. Това стана факт с приемането на постановление от Министерския съвет четири дни по-късно.


Между 2011 и 2013 г. дружеството е натрупало задължения за около 12 млн. лева. Основната част от средствата са направени разходи за отводняване дейности по опазване от вредното въздействие на водите. Уверенията са, че тези пари ще бъдат предвидени в бюджета за следващата година.


“Не може да чакаме до догодина заплатите си, категорични са хората. На нас ни трябват пари сега. Зимата, която е тежък сезон, е на прага ни, а ние пак тръгваме по просия”, коментират те.


Работещите в “Напоителни системи” продължават да работят, макар и да не получават навреме заплатите си. Те вече са убедени, че по-добрият вариант е фирмата то да бъде приватизирана. Държавата не ни ще, то вече е ясно. Наслушахме се на обещания, чухме различни уверения, както и твърдение, че дружеството е много важно за сигурността на страната. Всичко това не донесе нищо добро, категорични са хората.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!