Мъж е в ареста с постоянна мярка за неотклонение заради палеж в стопански двор. По неясни за сега причини Янко В. драснал клечката на големи количества храна на животни.

Той влязъл в стопанския двор на село Червенково, община Твърдица и подпалил всички бали, които попаднали пред очите му. Става дума за 400 бали с люцерна, всяка от които тежала  по 380 кг., още 400 със слама по 280 кг. и други 200 със сено по 320 кг. Според прокуратурата в Сливен имало реална опасност пожарът да се разпростре  и върху други имоти със значителна стойност. Щетата, която подпалвачът причинил  на частния стопанин е изчислена на цели 50 400 лева. 

Според държавното обвинение вече е налице обосновано предположение за това, че Янко В. е извършил престъплението, в което е обвинен. От прокуратурата смятат още, че той може да се укрие или да извърши ново престъпление, ако бъде освободен от ареста. В тази връзка е поискано и получено съгласието на съда подпалвачът да остане за постоянно зад решетките до самото дело за посегателството върху стопанския двор.