Подопечното на МЗХ горско стопанство в Смолян е обявило обществена поръчка за луксозен джип, съобщава Дарик. Южноцентрално държавно предприятие (ЮДЦП) - Смолян  е обявило конкурс по Закона за обществените поръчки за закупуването на нов високопроходим автомобил 4х4.

 

Минималната стойност на поръчката е 165 000 лева без ДДС, като в откритата процедура могат да участват български или чуждестранни физически или юридически лица, както и техни обединения.

 

Джипът задължително трябва да разполага с кожен салон с климатизирани седалки, монитори за задните места и паркинг сензори с камера за обратно виждане. Сред задължителните минимални изисквания, които са общо 42, е и цветът на автомобила, който трябва да е черен металик, а комбинираният разход на гориво не трябва да надвишава 14 л. на 100 км.

 

Двигателят трябва да е бензинов и до 5900 куб. см и до 390 конски сили. Миналия месец от ЮЦДП са купили други 30 джипа на обща стойност около над 500 хил. лева, съобщават още колегите от Дарик.

 

Справка в официалните сайтове на доставчиците на нови луксозни джипове у нас показва, че описаните характеристики отговарят на конкретен японски модел джип.