Информационен семинар за пчелари на тема „Пролетно развитие на пчелните семейства“ организират Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Смолян и Институтът по животновъдни науки (ИЖН) – Костинброд.

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

Събитието ще се проведе на 8 април, петък, от 18:00 до 20:30 часа в Смолян, бул. „България“ 3А - залата на хотел „Кипарис Алфа”.
Участниците ще се запознаят със спецификата на пролетното подхранване при пчелните семейства и с подготовката на пчелните семейства за главната паша, съобразено с района за пчеларстване.

Ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" по мярка 2 "Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с Ивайло Гелов (гл. експерт в ТОО - Смолян на НССЗ), тел: 0876 215 045, имейл: [email protected]

Програма и покана за събитието може да видите тук.