Лизинг, който приляга като ръкавица към вашия земеделски бизнес – изготвен според нуждите ви, възможностите за плащане и при изгодна лихва. Това е част от новото предложение към фермерите на кредитиращата компания „Агрион финанс“, част от лидера на пазара на земеделска земя „Агрион финанс“.

Николай Минев от „Агрион“ стана „Агробизнесмен на годината“

За да насърчи стопаните и да им помогне във времена на пандемия и климатични промени, финансиращата институция обнови най-популярния си продукт, предоставяйки още по-изгодни условия за лизинг на земеделска земя.

Без собствени средства

„Основен приоритет на „Агрион“ е подпомагането на малки и средни земеделски производители и затова решихме да облекчим процедурата и да съкратим сроковете и при кандидатстване за финансиране“, казаха от компанията.  

Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски. Обезпечението е земеделска земя. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

Индивидуален погасителен план

Сред по-изгодните условия за фермерите е и изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател. Фермерите могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си, като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

Без такси и комисиони

„Агрион Финанс“ не удържа такси за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и се покрива от дружеството. Размерът на отпуснатото финансиране не зависи от дохода на физическото лице, а се определя от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. По този начин се подпомагат  предприемачи, които тепърва стартират своята бизнес дейност. Предвижда се и възможност компанията да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

 Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на www.agrion.bg/finance/ и на националния телефон 0800 111 66.