През последните години Фермер 2000 наложи Farmet като един от водещите брандове за почвообработваща техника в страната. По време на специализираното селскостопанско изложението БАТА АГРО Есен 2015 компанията показа най-наложените машини на пазара, както и машините, които намират приложение в есенния сезон за обработка на почвата след жътва:
 
Това са машините Softer и Discomat от продуктовата гама на дисковите култиватори. Discomat е подходяща машина за директна обработка, както след оран, така и на ечемични и пшенични стърнища. Машината може да комбинира до две обработки, с което да спести от разходите за обработка на фермера. Работната й дълбочина стига до 18 см, което позволява след минаване с тази машина директно да бъде засято стърнището. Машината Softer е така нар. лек дисков култиватор, той е подходящ изключително за обработки след оран, разбира се, ако условията позволяват, и за директна обработка на стърнища, обясни пред Трактор.БГ Михаил Михайлов, търговски директор във Фермер 2000.

 
На БАТА АГРО Есен Фермер 2000 представи и предсеитбения култиватор Farmet Kompactomat – машина която се наложи на българския пазар. Тя съчетава до 7 обработки с едно минаване, като фермерът може да разчита на изключително добре подготвено и заравнено поле, с което може спокойно да засее културата, за която го е подготвил, обясни Михайлов.

 
Интересът на посетителите на БАТА АГРО беше привлечен и от чизеловите култиватори на Farmet – Duolent и Triolent. Специфичното при тях е независимото пружинно окачване на всеки един от органите, което позволява изключително заравняване на полето, както и постигане на добро миксиране и добра обработка на почвата. 

 
Фермер 2000 показа на изложението БАТА АГРО Есен 2015 и богата гама от машини за почвообработка на португалския производител Galucho – плугове и дискови брани.
 
Тодор Димитров, мениджър на Galucho за Централна и Източна Европа обясни: Най-новият модел плугове, който е изложен в момента на щанда на Фермер 2000, е нова концепция плугове. В този плуг специално концепцията е съвсем различна, тя е променена за разлика от стандартния добре познат плуг, нова отметателна дъска с винтов профил, нови шилата, подобрен дизайн на гредата. Този плуг се предлага във вариант от 2 до 6 корпуса и е конструиран така, че да бъде добър за българския пазар.

 
Дисковите брани Galucho се характеризират с изключително здрава основна рама от високоеластична стомана. За първи път на изложението бяха показани дисковите брани с индивидуални дискове, които се очаква да представляват интерес за българските фермери. 
 
Беше представена и тежка дискова брана Galucho – добре позната и приложима от българските земеделци. Тази брана, която е изложена е 7 метрова. Тя е за машини в порядъка на 300-320 к.с. Galucho предлага и по-тежка серия дори и от тази – до 8м., дискови брани с тегло до 10,5 т. за трактори над 400 к.с., посочи Тодор Димитров.
 
Информация за пълното портфолио почвообработваща техника Farmet и Galucho можете да получите от официалния вносител на марките за България – Фермер 2000:
 
0887 348 638
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!