Оранжерийното стопанство на територията на увеселителния парк Дисни Уърлд в САЩ е специализирано в отглеждането на гигантски плодове и зеленчуци. 
 
 
Една от забележителностите на увеселителния парк е експозицията от зимни пъпеши, които стигат тегло до 45 кг.
 
Гигантските размери се дължат на специалните селскостопански практики, които се прилагат в оранжериите. От голямо значение са и компетентните грижи на служителите. В градините на Дисни се трудят и много студенти, които са получили шанса да проведат своята практика в едно наистина вълшебно място, пише hungryforever.com.
 
Ръководителят на студентската програма Лес Фрей разказва каква е тайната на отглеждането на мегаплодове. „Ние осигуряваме на нашите култури оптимално комфортна среда за растеж и те постигат своя максимален потенциал“, казва специалистът.
 
 
Всеки растениевъд знае, че големите растения имат нужда от пет неща: вода, въздух, хранителни вещества, слънчева светлина и опорни конструкции.
 
„За да създадем оптимална среда, ние контролираме температурата, болестите и вредителите, и осигуряваме храненето на растенията“, обяснява Фрей.
 
Готовата продукция се отправя към ресторантите на Дисни Уърлд, така че посетителите отначало могат да видят забележителните плодове и зеленчуци, а след това и да ги опитат на вкус.