Министър-председателят Пламен Орешарски е провел среща с израелския президент Шимон Перес по време на официлната си визита в Израел, информират от правителствения пресцентър. Орешарски подчерта възможността страната ни да ползва опита на Израел във високите технологии, в които държавата е глобален лидер.

 

„Разчитаме на развитието на икономическото сътрудничество и на инвестиции“, добави премиерът Орешарски, като акцентира също и върху сътрудничеството в селското стопанство. „През изминалия век България имаше сложно развитие. Няколко пъти сменяхме икономическия модел. Надявам се, че усилията ни до този момент ще започнат да дават резултат. Вече сме членове на ЕС и НАТО, което е гаранция за устойчивост по пътя, по който вървим.

 

От нас зависи да постигнем по- бърз напредък. Разчитаме в тези усилия на всички наши стари приятели, сред които на първите места е и Израел“, изтъкна премиерът. Президентът Перес се поинтересува от състоянието на българското земеделие.

 

Министър-председателят Орешарски отбеляза, че наред с туризма, относителният дял на земеделието е най-голям и опитът на Израел в това отношение ще бъде много ценен. По отношение на земеделието Шимон Перес отбеляза, че е важна ефективността, както и пестенето на водните ресурси.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!