Още един съветник ще помага в работата на служебния министър на земеделието Явор Гечев. Това е юристът Пламен Абровски, който със сигурност не е непознат в аграрните среди. 

Гласувайте: Какви ренти се изплащат за стопанската 2021/22 година?

Така съветниците на Гечев стават четирима - бившият зам.-министър на земеделието,  председател на Института за агростратегии и иновации и специалист по европейските аграрни политики Светлана Боянова, консултантът по европроекти, който е съветник в министерството от 2017-а година и бивш зам.-директор на ДФЗ Емил Дърев и Явор Недев, който консултира министъра по въпросите за рибарските програми. 

Новината съобщи самият Абровски в профила си във Фейсбук: “След три парламента (независимо колко кратки), след председателстване на две комисии по земеделие, храни и гори, дойде време да се върна към експертното начало”, написа той. 

Избирането на нов съветник в министерството на земеделието на финала на мандата на служебния кабинет не изглежда логично, но от друга страна редовно правителство все още не се вижда и не е ясно дали този служебен кабинет няма да остане на работа още известно време.