Пламен Абровски е номиниран за министър на земеделието от партия “Има такъв народ” след като президентът Румен Радев връчи мандат на формацията в петък.

Важните срокове през август

Имената на кандидатите за министри бяха обявени по време на срещи с представители на "Изправи се.БГ! Ние идваме!", “Демократична България” и БСП. 

Абровски е познат експерт и специалист в аграрните среди и за втори път е номиниран от “Има такъв народ” за поста земеделски министър, след като още преди да се обявят изборните резултати Слави Трифонов обяви кандидатурите за министри.  

Отначало в медиите се появи информация, очевидно непроверена, че министерството на земеделието и това на околната среда ще бъдат слети. 

Това, естествено не се потвърди, но създаде емоции сред представители на бранша, научи Агри.БГ. 

В петък  - 6 август, изтича законовия срок, в който от ИТН трябва да решат ще изпълнят ли мандата или ще го върнат на президента. 

След това, ако са решили да го изпълнят, проектокабинета, с председател Пламен Николов, ще бъде подложен на гласуване в Народното събрание. 

От „Демократична България“ вече декларираха, че ще решат дали да подкрепят проектокабинета, когато получат пълна информация за структурата, състава и приоритетите му, но са „доброномерени“.

БСП изрази удовлетворение от проведените досега преговори, но очаква споразумение.

За подписан документ с основните приоритети, но и имената на бъдещия състав на Министерския съвет настояха и от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.