Днес 46-ото Народното събрание състави общо 22 постоянни комисии. Начело на Комисията по земеделие застава Пламен Абровски, който на два пъти бе кандидатът на най-голямата парламентарно представена партия за министър на земеделието.

Очаква се ново отваряне на извънредните Ковид-мерки

Първа бе сформирана Комисията по бюджет и финанси, оглавявана от Любoмиp Kapимaнcĸи. Нейната първа задача е да paзглeдa пpeдлoжeнaтa oт cлyжeбнoтo пpaвитeлcтвo aĸтyaлизaция нa бюджeтa, включително и на Министерството на земеделието. 

Браншовици нееднократно алармираха, че без такава спешна актуализация на бюджетната рамка няма да може да се отпусне допълнително извънредно подпомагане за земеделските производители заради сушата и растящите разходи.

Иван Хиновски е начело на Комисията по енергетика, Андрей Михайлов – на правната комисия, а проф. Николай Радулов – на Комисията по вътрешен ред и сигурност.

Последно Комисията по земеделие бе под ръководството на Мария Белова, която пое щафетата от Десислава Танева на 31 май 2019 г. Статистиката за работата на Комисията в мандата на 44-ото Народно събрание показва 102 заседания, 85 разгледани законопроекта, 56 изслушвания, срещи и дискусии, от които 19 блицконтрола с участието на министъра на земеделието.