Заключителна конференция на кампанията "Обща селскостопанска политика за младите" ще се проведе утре в София в залата на Народно читалище „Славянска беседа 1880” в София, ул. Раковски 127. от 11.00 ч. Оказва се, че в България голяма част от младите хора, тийнейджърите и подрастващите до голяма степен са свързани със земеделието, а една част от тях пряко работят в този сектор, заявяват организаторите.

В конференцията под надслов „Предизвикателствата пред развитието на професионалното образование в селскостопанския сектор” ще вземат участие представители на екипа на проекта, ученици и учители от професионални гимназии по селско стопанство, Мая Нинова, държавен експерт в Дирекция Развитие на селските райони към МЗХ и  Петя Ставрева, лидер на ПП „Обединени земеделци” и бивш евродеутат.

В рамките на конференцията ще бъде открита и фотоизложбата „България, селото и светът”. Освен това ще бъдат показани и серия видеоклипове, заснети с участието на ученици от професионалните гимназии.

Заключителното събитие на информационно-комуникационната кампания „ОСП за младите”, финансирана от Европейската комисия.