Новата шефка на Общинската служба Земеделие в Троян, Пенка Петкова заяви пред Фермер.БГ, че ще инициира проверка в ръководената от нея структура в Троян във връзка със случая, при който земеделци не са получили заверка на документите за доброволни споразумения. Петкова заяви, че ще покани на среща фермерите, които са засегнати от казуса.

 

В събота, на разяснителен уебинар по темата за директни плащания, воден от експерта и бивш зам.шеф на ДФЗ - Свилен Костов, стопани от Троянско сигнализираха, че не са им подписани документите по доброволните споразумения в законоустановения срок, макар те да са били подготвени. Те определиха ситуацията като патова и в стил Параграф 22, тъй като след освобождаването от длъжност на предходния шеф на общинската служба, е нямало кой да им разпише документите.

 

Пред Фермер.БГ, г-жа Петкова заяви, че е назначена на ръководната длъжност на 4-и Март, а предшественика и е освободен на 18-и Февруари. В същото време крайният срок за подаване на документите е бил 28-и Февруари.

 

Очаквайте развитие по темата!

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА ( от 01.01.44 )

 

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!