Представители на един от френските гиганти, лидери в производството на сухо мляко и млекозаместители в Европа посетиха България. Това съобщиха от НАРМОБ, асоциацията е инициатор на работната визита, за Фермер.БГ.
 
 
По време на посещението си компанията посети няколко овцеферми. Бяха обсъдени възможностите пред българските овцевъди и козевъдите и опциите, които предлага млечния холдинг.
 
„В най-скоро време ще започнат и консолидирани доставки за всички членове на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА). Пазарът на компанията за млекозаместители е съсредоточен във Франция, Испания, Италия и Гърция. А за сухо мляко обхваща почти цяла Европа“, коментираха от НАРМОБ.
 
Припомняме, че до 31 октомври продължава приема на документи за обвързаната подкрепа. Животновъдите трябва да предоставят в ДФЗ декларация по образец, придружена с документи за реализация на мляко и млечни продукти за периода от 1 октомври на предходната година до 30 септември на годината на кандидатстване.
 
Както Фермер.БГ писа, земеделските стопани, отглеждащи дребни преживни животни – овце и кози, в общините Болярово и Елхово от област Ямбол и общините Средец, Приморско, Созопол, Малко Търново и Царево от област Бургас, които са заявили Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки или кози-майки под селекционен контрол за Кампания 2018, се освобождават от подаване на декларация и документи за реализация на мляко и млечни продукти. Продажбите ще им бъдат зачетени служебно. Изключението се налага заради чумата по дребните преживни животни.