В нашия регион няма недоволни. Няма да подкрепим протеста, заявиха от Областния пчеларски съюз във Велико Търново. Според Валентина Петрова, председател на съюза, няма нещо основателно заради, което да протестират. „Никой, нищо не ни е обещал, за да протестираме. В случая това са надежди, които извеждат хората на протест в останалите области с оглед на това, че самите организации са давали надежди, че нещо може да се случи, че нещо може да мине”, посочи Петрова, цитирана от радио „Фокус“.

 

И допълни, че нито ЕС, нашата държава са обещали нещо, за да излязат на протест против правителство или политиката. Според Петрова единственото, в което се считат ощетени пчеларите в търновския край е от страна на въдствата, които са в България. „Защото има субсидии за глава добитък-овце, говеда, има субсидия за козите, за изхранването на животните, за зърнопроизводителите, дори и за тютюнопроизводителите", добави Петрова.

 

Според нея тук се явява противоречие, тъй като се ограничава тютюнопушенето, а в същото време правителството подкрепя тютюнопроизводителите. "Но ние не можем да протестираме против едни или друг бранш, това е решение на политиците. Разбираме, че в регионите където се отглежда тютюн няма друг поминък, с който да се занимават хората. Но биха ги насочили да променят поминъка си постепенно, да ги образоват", заключи Петрова.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!