Първото за годината събитие, организирано от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), е насочено към пчеларите. Става дума за онлайн семинар на тема „Стратегия за управление на болести по пчелите“.

Колкото пчеларски организации, толкова и мнения: Полярни настроения за бъдещето на сектора

Съорганизатор е Областен пчеларски съюз – Плевен, чиито представители ще припомнят на своите колеги и всички желаещи как да се борят със стопански значими болести като вароатоза, нозематоза, американски и европейски гнилец.

Онлайн семинарът е планиран за 21 януари (четвъртък) от 17:30 часа. Участието е безплатно, но с предварителна регистрация ТУК.

По програма проф. Калинка Гургулова ще разкаже повече за това, как да се отгледат силни пчелни семейства, които са устойчиви на болести, както и начините за борба с техните неприятели.

Към 18:30 часа е оставено време за дискусия, на която участниците могат да споделят мнения и да задават въпроси. Ако пък предварително имате нещо за питане, може да се свържете с Валя Вълова – координатор на НССЗ в Плевен, на 0884 593 478 или [email protected].

Цялата програма е налична ТУК. Пак там може да откриете линковете за регистрация и достъп до семинара.