Все повече градски жители търсят екологични и устойчиви алтернативи, за да се върнат към природата и да избягат от замърсената градска среда и нездравословно претъпканите пространства. Особено сега в пандемията. Част от това „градско бягство“ е пчеларството. Млади хора вече търсят активно терени, за да отглеждат здравословен и екологичен мед.

„Агрион“ награди най-добрия фермер на Тракия

Към тези хора е насочено новото предложение на лидера в управлението на поземлена собственост „Агрион“. В началото на активния земеделски сезон компанията вади над 5 000 терена за продажба на цени, започващи от 300 лв./дка. Площите са в Натура 2000 или край медоносни насаждения, което е едно от изискванията за отглеждане на полезните насекоми.

Стимул за пчеларството идва и от ЕС. През новия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2022 г. за първи път сектор „Пчеларство“ ще бъде подпомаган по две направления на мярка „Агроекология и климат“ от ПРСР – за временно разполагане на пчелни семейства в зони Натура 2000 и опазване на пчелни семейства. Очаква се тези допълнителни средства да стимулират много хора да се насочат към този сектор.

Допълнително облекчение е, че голяма част от стъпките по закупуването им могат да се направят вкъщи през сайта на „Агрион“ www.agrion.bg. Всички имоти могат да бъдат закупени и на изплащане през дъщерното дружество на „Агрион“ – „Агрион Финанс“.

Всеки, който желае да се занимава с пчеларство, може да разгледа имотите ТУК.

Следващата стъпка е да се свържете с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ предоставят изчерпателна консултация за сделката.

Сред предлаганите имоти в цялата страна най-голям е интересът към тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. 

„Ние от Агрион продължаваме да работим усилено за нашите клиенти при напълно прозрачни и честни условия. Затова всяка година хората, които се доверяват на „Агрион“, се увеличават. Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си“, категорични са агроекспертите. 

Окрупняването на терени насърчава формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори когато се сравняват терени от едно и също землище.

Информация за „Агрион“ може да намерите на www.agrion.bg0800 111 66 или във всеки офис на дружеството в цялата страна.