До 21 септември продължава традицонният Есенен фестивал на меда в София. Над 40 пчелари от всички региони на страната представят в рамките на седмицата пред столичани и гостите на София мед и пчелни продукти. Форумът се организира от Съюза на българските пчелари (СБП).

 

Идеята на организирането на Фестивал на меда е популяризирането на меда и пчелните продукти и като храна, и като лекарство, както и възможността в рамките на специализираните изложения повече хора да могат да си купят натурални пчелни продукти директно от производителите. Във фестивалните дни до неделя бяха проведени конкурси за най-добре аранжиран щанд, за млад проспериращ пчелар, за представени продукти.

 

На специална церемония беше коронясана и Царица на фестивала 2013. Единодушно за Царица на меда беше избрана Дарина Илчева, активен пчелар със 100 пчелни семейства в регион Ямбол.

 

Призът за млад проспериращ пчелар беше връчен на Камен Лозанов от София. Призът за нов продукт отиде при Стоянка Петкова от Габрово, а Пламен Пеев от Стара Загора стана носител на приз за най-добре аранжиран щанд.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!