Появилите се напоследък твърдения, че пчеларите не се заразяват с ковид -19 са неверни. В това е твърдо убеден пчеларят Георги Георгиев. Той самият изкарал инфекцията съвсем скоро.

14 инспектори с COVID-19 в БАБХ Варна

„Четох тук и там разни неща, свързани с пчелната отрова и това как тя предпазва от коронавирус. Като се разболях, започнах да се питам дали аз съм пчелар или твърдението, че съм предпазен като пчелар не отговаря на истината. Заразихме се и двамата – и аз, и жена ми, а сме жилени стотици пъти от нашите пчели. Свързах се с колеги от цялата страна и поне 10% от тези, с които говорих се оказа, че са се заразили”, разказва Георгиев.

Той обаче смята, че пчеларството все пак му е помогнало в борбата с коварното заболяване. Още като усетил, че е леко хремав и се случва нещо с него, започнал профилактично да приема по 25 капки клеева тинктура сутрин и още толкова вечер.

„Мисля, че това много ми помогна. Спазвах, разбира се, всичко, което ми беше предписал доктора, но и добре познатата пчеларска терапия ми беше от полза. Убеден съм!”, твърди Георгиев.

Затова си обещава, че и през следващия сезон ще отдели от ценния пчелен клей и ще го раздаде на всички от домакинството, че и на приятели и на съседи.