През последната седмица пазарът на агнешко месо в страната продължава да е относително спокоен. В отделни области са регистрирани седмични ценови изменения, преобладаващо в посока надолу. Това стана ясно по информация на седмичния ценови анализ за агнешко месо изготвен от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
 
Търговията на едро с цяло агне е в ценовия диапазон от 12,00 лв./кг в Русе до 14,30 лв./кг кланично тегло в София. Изменение на стойностите спрямо предходната седмица се наблюдава в шест области, като във всичките продуктът поевтинява с между 0,4% и 3,5%, най-съществено в Кърджали и Хасково. В резултат, средната стойност за страната се понижава с 0,6% на седмична база, до 13,16 лв./кг.
 
 
Цените на едро на агнешки бут са в интервала от 13,35 лв./кг в Габрово до 15,20 лв./кг в Добрич и Шумен. Седмично отклонение на стойностите се регистрира само Пазарджик и Пловдив – понижение с по 1,3%. Въпреки това, средната цена за страната се покачва с 0,6% на седмична база, до 14,34 лв./кг, тъй като тази седмица продуктът се предлага на едро и в Добрич и Шумен, на най-високите стойности за страната.
 
 
Търговията на едро с агнешка плешка се задържа в ценовите граници от 12,55 лв./кг в Габрово до 15,42 лв./кг в Благоевград. В областите Пазарджик и Пловдив се наблюдава поевтиняване на продукта съответно с 1,3% и с 1,7% на седмична база, което води до незначително намаление на средната цена на едро за страната с 0,1%, до 13,79 лв./кг.