Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед, с която от днес, 10 юли временно се затваря общинският пазар за живи животни в село Могила, както и провеждането на изложби на животни на територията на Oбщина Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината.

Предприетите ограничения са във връзка с констатираното огнище на болестта „син език” по преживните животни в село Мандрица, община Ивайловград и определянето на Община Стара Загора като „Наблюдавана зона”, заедно с общините Опан, Гълъбово, Братя Даскалови, Чирпан и Раднево.

[news]
Собствениците на животновъдни обекти в населените места от общината ще бъдат уведомени за необходимостта от извършване на дезинсекция в и около помещенията за отглеждане на животни, местата за съхранение на тор и местата за водопой. За предстоящите действия ще бъдат уведомени и собствениците на пчелини, с цел предпазване на пчелите от отравяне с препарати.

Днес в Стара Загора ще се проведе заседание на Общинска епизоотична комисия във връзка с болестта „син език”. От 14.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров насрочва заседание на Общинската епизоотична комисия, във връзка с констатираното огнище на болестта „син език” по преживните животни в някои райони от страната. На заседанието ще присъстват кметовете и кметските наместници на всички населени места от Община Стара Загора, както и представители на Областна дирекция по безопасност на храните. Ще бъдат обсъдени мерки за недопускане на разпространение на заболяването на територията на Община Стара Загора.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!