Ново, първично огнище на птичи грип пламна в Добричко. Този път селото е Миладиновци. 
 
 
Това става ясно от заповед за хуманно умъртвяване на животните, разписана от изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев след получаване на лабораторен резултат за наличие на инфлуенца тип „А“. 
В животновъдния обект в село Миладиновци се отглеждат бройлери, като заповедта е да се унищожат всички засегнати и контактни птици. Те са 50 и предстои да бъде извършено умъртвяването им, а обекта е дезинфекциран, посочиха от БАБХ. 
 
Илюстрация: БАБХ
 
Стопанството е тип "заден двор" и в определена 3-километрова предпазна зона  в която влизат селата Миладиновци и Ловчанци, няма промишленит стопанства, казаха за Фермер.БГ от БАБХ. Т.е. няма опасност от бързо разпространение на болестта. 
 
В 10-километровата наблюдавана зона попадат селата Карапелит, Полковник Иваново, Смолница, Малка Смолница, Самуилово, Златия, Козлодуйци, Медово, Гешаново, Енево, Орлова могила, Долина и Тяново. 
 
От началото на годината у нас са потвърдени 12 огнища на птичи грип – две във ферми за кокошки носачки и девет във ферми за патици.