Напоследък се наблюдава една тенденция в бранша, че едва ли не има криза затова, че кравето мляко падна с 10 ст. Аз не виждам криза. Надявам се, че при цената на овчето мляко няма да има някакви колебания. Това каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) и председател на Националната асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ) днес във Велико Търново. 
 
 
„Преди около 3 месеца се създаде криза за краве масло не само в страната, но и в целия ЕС. Веднага дойде и кризата за краве мляко. В един момент пазарът се задоволи и нормално суровината, от която се получава кравето масло, да се върне на старите равнища. Аз не виждам криза“, коментира Караколев.
 
Съпредседателят на НОКА се надява да няма колебания в цените на овчето мляко през тази година. Основен проблем обаче остава изкупуването на суровината. 
 
„Проблемът остава по региони, с невъзможността на някои от преработвателите да изкупуват тази продукция или поне да я изкупуват на хубави цени. Тяхното обяснение е, че нямат пазар и имат много залежала стока“, разясни той.
 
По думите му има тенденция на покачване на овчето сирене в магазинната мрежа, но не и на суровината.