На 13 май 2014 г. (вторник) от 11ч. в Заседателната зала на Института по животновъдни науки (ИЖН) – Костинброд ще се проведе събиране на членовете на Клуба на овцевъда „Св. Георги Победоносец”. Това съобщи директорът на научното звено към Селскостопанска академия доц. Мая Игнатова.

 

Темата на дискусията „Хранене на агнета за разплод”, е предварително планирана и съобразена с желанието на фермерите-овцевъди. Ще се обсъждат и проблеми с текущо значение, като предстоящата стрижбена кампания.

 

Фермер.БГ припомня, че фермери и научни работници от ИЖН – Костинброд, отдел „Овцевъдство“ учредиха в началото на април тази година Клуб на овцевъда. Обединението на животновъди от Софийска област и научния екип на института е с цел да се осъществява сътрудничество и обмяна на опит между овцевъдите в района в защита на интересите им като в същото време фермерите да получават компетентна помощ от научните работници на ИЖН.

 

Животновъдите работят съвместно с екипа на звено „Овцевъдство“ на института в посока на закупуване на разплодни животни от Синтетична популация на българска млечна (СПБМ) и Ил дьо Франс, както и при определяне състава на овчето мляко и качеството на силажа.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!