Преди дни улиците на Мадрид се изпълниха с овце и кози и звуци от дрънчащи чанове. Зимата наближава и овчарите тръгнаха обратно към кошарите, както повелява традицията. През сърцето на испанската столица минава древен овчарски път. Местните обозначиха маршрута, за да приветстват спектакъла, който миналата година не се състоя заради пандемията от Covid-19, информира CNN.

Фермер подреди стадото си във формата на сърце

Ежегодишното събитие, което започва през 1994 г., позволява на овчарите да упражнят правото си да използват традиционните маршрути на техните стада от северната част на страната към южната, където животните може да пасат през зимата.

Удивително е. Идвам всяка година и това е първият път, когато взимам и децата, затова е още по-прекрасно, казва 39-годишната Грасиела Гонсалес.

Овцете прекосяват града на фона на звука, който издават чановете на врата им. Овчари, облечени в традиционни одежди, ги съпровождат с фолклорна музика и танци.

Децата, които са привикнали да виждат само трафик от коли, се наслаждават на възможността да се доближат до животните.

Понякога може да ги докоснем, казва 8-годишната Кармен Иглесиас, която наблюдаваше спектакъла заедно с баща си и по-малката си сестра Ноа.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Стопани на овце и крави в люта битка за пасища

Кози си го отнасят със сачми

Добавете ленено семе и технически копон във фуража на козите