Социалните мрежи са интересен феномен. В тях може да видите не само хора звезди, но и животни. Поредният пример за това е Бърт - млада овца от новозеландския регион Кентърбъри, информира Radio New Zealand.

Овце изпълниха улиците на Мадрид на прага на зимата

Животното живее във ферма в село Порт Леви на полуостров Банкс. Става популярно благодарение на своята стопанка Наоми Ейбрахам, която му създава акаунт burt_chop. В него тя пуска видеа с участието на любимеца.

Първите клипчета жената започва да снима миналата година по време на пика на епидемията от коронавирус. На тях се вижда как овцата се държи като домашно куче. Тя се разхожда из дома, спи на дивана, разхожда се в съседската градина и т.н. Едно от последните й видеа събра над 7 млн. гледания.

Ейбрахам разказва, че овцата й е донесена от познат. Скоро след раждането майката на Бърт умира. Идеята да се създаде акаунт идва от сестрата на Наоми. Тя обяснява популярността на овцата с две неща - нетипичното й поведение и особената й харизма, която кара хората да се влюбят в нея.

Наоми разказва, че по време на неотдавнашна суша в Кентърбъри е заснемала по-рядко видеа с Бърт. Тогава се налага животното да бъде преместено в по-хладна кошара с достатъчно храна. След като очакваният дъжд дошъл, животното се върнало у дома и възвърнало предишната си слава в Tik Tok.

Сега Ейбрахам смята да популяризира домашния си любимец и в Instagram. Там може да видите още снимки и видеа с участието на Бърт.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как фермери припечелват пари в YouTube

Най-популярните мобилни приложения за земеделие

В агросектора става напечено - слушайте в AgriПодкаст