На 19 февруари лектори от Института по земеделие в Кюстендил ще разясняват основните принципи на резитба при овощните дървесни видове. Онлайн семинарът е организиран от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Обрат: Застудяване застрашава събудилите се посеви и овошки

Началото ще бъде дадено в 10:30 часа, когато доц. д-р Димитър Сотиров ще разясни какво представляват примерните резитби за формиране на неплододаващи насаждения, за плододаване и за подмладяване на ябълка и череша.

Ще бъде излъчен видеоматериал, заснет на 4 февруари в Овощарската опитна станция на Института. 

Актуални примерни схеми за борба с неприятелите при черешата, сливата и ябълката ще дадат гл. ас. д-р Вилина Петрова и доц. д-р Анелия Борисова-Крумова.

По обяд експерт от териториалния офис на НССЗ в Кюстендил ще даде подробности за подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация ТУК.

За повече информация потърсете Ивона Новакова (координатор на ТОО - Кюстендил на НССЗ), на 088 785 6767 или [email protected], или гл. ас. д-р Симеон Крумов (Институт по земеделие – Кюстендил), на 078/524 036 или [email protected].

Програма и покана за събитието може да видите ТУК.