Складирани бали сено и люцерна са пламнали в нощта на 12 срещу 13 октомври в добруджанското село Телериг. По данни на полицията огънят е лумнал в необитаем имот и унищожил събрания фураж. Постройката е собственост на жител от селото. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се причината за пожара. 

Гласувайте: Доволни ли сте от Индикативния график за директните плащания до края на 2022 г.?

Затоплянето на времето и активната жътва на царевица налагат повишено внимание от страна на земеделските стопани, за да се предотвратят инциденти и с прибиращата техника, предупреждават от Пожарната служба в Добрич.

Огнеборците от Силистренска област също отчитат по-голям брой на пожарите. В землището на село Секулово зърнокомбайн е пламнал на полето. Причина за огъня са станали събрани отлагания в сламотръса. Благодарение на намесата на пожарникарите огънят е бил овладян и машината - спасена.

За няколко дни служителите на Пожарната в крайдунавския град са гасили близо 10 пожара. При инцидентите са били застрашени както царевичен блок край село Зебил и лозов масив край село Водно, така и къщи в село Алеково. Те са спасени от изпепеляване благодарение на бързото потушаване на пожар в стопанска постройка, избухнал към полунощ на 8 октомври, при който са изгорели 20 кв.м от покрива.