Един човек е получил наранявания при пожар във фуражен силоз в село Дъбовик, община Генерал Тошево. Пострадалият 38-годишен мъж е работник в силоза.

Подпалвач унищожил храна за животни на стойност над 50 хиляди лева

При пожара са изгорели 15 тона фураж, съобщиха от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Спасени са 140 тона от складирания фураж. От него са взети проби и са дадени за изследвания, за да се установи дали суровината е годна за употреба след произшествието. 

Огънят е потушен от три пожарни автомобила с осем огнеборци, които са пристигнали от службите в Генерал Тошево и Добрич за овладяване на пламъците. 

При инцидента е унищожен и електрически двигател. Огнеборците са успели да спасят от пожара други два силоза, които се намират в близост.

Инцидентът става само два дни след трагедията в свинеферма, която се намира също в община Генерал Тошево. По-рано тази седмица в пожар там загинаха близо 3000 прасета, сред които свине-майки и приплоди. След 8-часова борба с огъня бяха спасени едва 80 животни.

Като най-вероятна причина за пожара се смяташе проблем с електрическата инсталация. Поначало в този период на годината особена опасност представляват самоделните отоплителни уреди, както и всички източници на открит огън.