Полето, което беше засято със слънчоглед при 24-часовия рекорд на Vaderstad  в България в началото на април, показва отлични резултати при поникването на маслодайната култура.

Фермер.БГ припомня, че на 4 ти април, 3060 дка бяха засяти за 24 часа в България. Полето беше засято със сеялка Vaderstad Tempo R 12, със средна скорост от 19 км/ч. Измерванията на поникналите растения показват почти перфектна прецизност, посочват от Vaderstad.
[news]

Вече са пубикувани измерванията от 24 часовата сеитба. Прецизността се представя като коефициент на вариация (CV), като колкото по-ниска е стойността, толкова по-прецизно са засяти растенията. Стойността постигната при 24 часовата сеитба беше 18,5 %. Това може да бъде сравнено със средното за Европа, където стойностите на CV са нормално около 40%.

 



Ларс Тилен, продуктов лидер за 24 часовата сеитба на Vaderstad коментира:

„Качеството е изключително, особено ако вземем предвид средната скорост от 19 км/ч. По време на сеитбата, нашият фокус беше върху скоростта, което означава че не очаквахме такъв фантастичен резултат. Ние дори подобрихме собствените си резултати от Украйна през 2013, където коефициентът на вариация беше 25,5 %. Това означава че преминахме от резултат „много добър“ към „отличен“.



 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!