Рапица на Еуралис Семена в опитно поле и в масов посев, помилвани от времето и от своите стопани, които добре са се погрижили за нея още от есента. „Хера-82“ е фирмата, която от години жъне отлични резултати от хибридите на френския кооператив. 

Рапицата дава надежда за висок добив в Русенско

Двете Clearfield звезди – ЕС Акварел CL и ЕС Децибел CL, са добре познати и предпочитани в Бургаско. А големият им плюс е тяхната доказана устойчивост на синя китка. 

„Наесен направихме продълбочаване, оран, дискувания, сеитба, едно инсектицидно и едно фунгицидно пръскане. Напролет имаме едно фунгицидно с две инсектицидни. Като торене сме слагали предсеитбено MPK, през месец февруари – карбамид, а в началото на март – амониев нитрат“, обяснява Радослав Михалев – търговски и технически мениджър за области Сливен, Ямбол и Бургас.

Представителят на Еуралис Семена представя три от хибридите на марката – два от Clearfield технологията и един конвенционален. 

„EС Акварел е ранен хибрид. Той се представя много добре вече четвърта година на полето. В България цъфти рано. Добре вирее при нашите климатични условия. Напролет има бърз начален старт, което му дава много добра възможност за развитие в Южна България“, казва Михалев. 

Следващият хибрид с отлични добиви у нас е ЕС Децибел. Той е на пазара от две години, а вече е един от топ хибридите в България от Clearfield сегмента. 

„ЕС Децибел е средноранен. Има добро представяне на полетата. Толерантен на синя китка, което дава един голям плюс. Миналата година на две от локациите се представи най-добре от всички хибриди, които бяха на опитните полета“, гордее се Михалев. 

ЕС Капело – новото попълнение в портфолиото на Еуралис Семена, обещава да стане хит и по българските полета.

Третият хибрид, който вирее отлично в Бургаско, е конвенционалният ЕС Капело. 

„ЕС Капело е на полето от две години. Той е средноранен към среднокъсен, което дава една възможност за по-добро цъфтене напролет. Много добре се представя на опитните полета в цяла България. ЕС Капело се очертава като един от лидерите не само в България, но и в цяла Европа“, заключава представителят на Еуралис Семена.

Повече за портфолиото на фирма Еуралис може да откриете на euralis.bg, както и от регионалните представители в страната.