SIMA е едно от най-големите и известни селскостопански изложения. По традиция събитието се провежда през месец февруари в Париж, Франция. Заради глобалната криза и пандемията COVID-19 обаче, юбилейното издание на изложението беше местено редица пъти.

Кои са отменените и отложени земеделски събития през 2020?

Организаторите на панаира решиха SIMA да проведе през ноември 2022 г.

Първоначалната спрягана дата за изложението беше между 8 и 12 ноември 2020 г. След това организаторите съобщиха, че преместват изложението в периода 21-25 февруари 2021 г. След редица срещи и разговори обаче окончателната дата за 100-годишнината на френския селскостопански панаир, ще бъде 6-10 ноември 2022 г.

Тази изключителна промяна предлага на екипа на SIMA възможността да проектира издание, чийто лайтмотив ще остане повече от всякога „специализирано знание“, с още по-богато съдържание и нарастващ фокус върху иновациите от целия селскостопански сектор в най-широкото му международно измерение.

Едни от водещите брандове селскостопанска техника подкрепиха решението на борда на SIMA.

"Предвид на продължаващата глобална ситуация с COVID-19, ние от CNH Industrial изцяло подкрепяме решението на ExpoSIMA да отложи изложението за 2022 г.", каза Thierry PANADERO, Вицепрезидент CNH Industrial.

"John Deere оценява и подкрепя това решение за отлагане на следващото издание на SIMA. Според нас това е разумно решение, с оглед на днешните условия на общественото здраве. В средносрочен план John Deere с нетърпение би приветствал по-широка дискусия относно ритъма и позицията на основните международни търговски изложения в Европа", Rémi HANOT, мениджър търговски клон John Deere Франция.

"Като производител на оборудване с няколко производствени единици във Франция и по целия свят, KUHN Group е лоялен изложител в SIMA от десетилетия. Като се имат предвид рисковете за общественото здраве, произтичащи от кризата COVID-19, KUHN Group подкрепя решението за отлагане на изложението SIMA 2021 за ноември 2020 г., на което ще бъде отбелязана стогодишнината от тази емблематична изложба", Thierry KRIER, Президент и CEO, Kuhn Group.

"С оглед на несигурността относно развитието на кризата в общественото здраве, SULKY и SKY Agriculture подкрепят решението на EXPOSIMA да отложи изложението SIMA за 2022 г. Като дългогодишни изложители в SIMA, SULKY и SKY Agriculture ще присъстват през ноември 2022 г., за да отпразнуваме заедно стогодишнината от това търговско изложение", Julien BUREL, главен изпълнителен директор, SULKY – SKY Agriculture.

 

Изданието SIMA 2022 ще бъде 100-годишнината от френския селскостопански панаир.