Институтът по лозарство и винарство (ИЛВ)-Плевен подготвя провеждането на традиционния вече Открит ден на десертното и виненото грозде, съобщи за Фермер.БГ доц. Иван Пачев, директор на ИЛВ.

 

Форумът ще се проведе на 28 август и се организира съвместно с Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Селскостопанска академия (ССА).

 

Пред лозаро-винари от цялата страна ще бъдат представени сортове грозде, селекция на института, като гостите на събитието ще имат възможност да дегустират представените сортове и клонове. Над 20 сорта десертно и винено грозде, както и различни вина ще бъдат представени на Открития ден на десертното и виненото грозде в ИЛВ.

 

В програмата на събитието ще бъде организирана и кръгла маса, в рамките на коята ще бъдат дискутирани актуалните проблеми на лозарството. Предвидено е и представяне на продукти на фирма Syngenta срещу болести и неприятели, както и биостимулатори за лозарството на EUROVIX.

 

Сред актуалните теми на предстоящия форум ще е дискусия, свързана с болестите и неприятелите по лозата през 2014 г. в контекста на неблагоприятните климатични условия.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!