Днес официално бе открита Борсата за семена и посадъчен материал, организирана от Добрички панаир АД. Това е 24-тото й издание. 
 
 
Събитието продължава до 3 февруари, събота, като присъстващите имат възможност да купят семена, посадъчен материал, торове и препарати, инструменти и сувенири, агро техника и биопродукти, съобщи Дарик Нюз.
 
На откриването присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, заместникът му Красимир Николов, Ивайло Йорданов – директор на Областната дирекция на ДФ”Земеделие”, както и представителката на Министерството на земеделието - Бистра Павловска, директор на Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. 
 
Павловска заяви, че промените в Закона за посевния и посадъчен материал, минали на второ четене в парламента, ще облекчат административната тежест върху земеделските стопани.
 
Над 65 са компаниите, които участват в борсата. За първи път интерес към изложението проявиха фирми, които се занимават с биопродукти – сокове, млечни изделия и др.