Нови сортове череши, кайсии и сливи предлагат на вниманието на земеделските производители от овощния разсадник  „Кондюфрут“. 
 
Предвид все по-засиленото търсене напоследък на по-ранни сортове, от разсадника предлагат четири ранни и полуранни сорта череши на френската компания Cot International. 
 
 
Характерното за тях е много добра твърдост, тъмно-червения цвят, висока захарност и впечатляваща за ранното си зреене едрина (28-32) мм. Устойчивостта на съхранение и транспортиране е също много добра за периода на зреене. Разсадника ги предлага на подложки Gisela 5, 6, Maxma 14 и Mahaleb.
 
Новата серия червени кайсии, селекция на Cot International, също вече са на разположение на земеделските стопани. 
 
 
Гамата е доста широка, в диапазона на зреене от края на май, до средата на август. 
Сортът дава много плод, като при всички от овошките червеният цвят по повърхността на плода е определящ и покрива по-голямата му част. 
 
Големината пък е от едри до много едри, а захарността е от средна до висока, посочват от разсадника. 
Плодовете  имат добра устойчивост на напукване и много добра издръжливост при съхранение и транспорт. Предлагат се на подложки Pr.cerasifera, Myrobolan 29C и Wavit .
 
Овощният разсадник „Кондюфрут“ представя европейските сливи на германската компания Artevos.
 
 
Тук рамката на зреене е също доста широка – от края на юни до средата на септември, за по-високите полета и до края на септември. 
 
Тези сливи се отличават с много ранно встъпване в плододаване, висока и редовна родовитост. Повечето са самофертилни и имат много висока устойчивост на вируса на шарка. Плодовете имат сочен и балансиран вкус, като са подходящи както за прясна консумация, така и за сушене. Разсадника ги предлага на подложки Pr.cerasifera, Myrobolan 29C, Wavit и GF 655/2.
 
Овощният разсадник, който се намира в село Паламарца, община Попово, е официален лицензиант на Cot International (Франция) и Artevos (Германия) за територията на България. Всички стопани, които поръчат и купят от тези сортове, ще получат сертификат за произход и качество. 
От разсадника „Кондюфрут“ препоръчват на земеделските стопани да правят поръчки на новите сортове за една или две години напред, тъй като  количествата са ограничени. 
 
Повече информация за портфолиото на „Кондюфрут“ можете да получите на сайта на разсадника www.kondiufruit.com.