Според проучване на най-голямата земеделска организация в Италия - Coldiretti, 82% от италианците мечтаят да притежават лозе и да произвеждат собствено вино. Футболисти, треньори и спортисти също яхната вълната, пише Sport.sky.it..

Фермер, не се сърди: Настолни игри на тема земеделие

Централният защитник Андреа Бардзали има лозя близо до брега на морето. Неговият водещ продукт е Faro Doc.

Изиграл рекордните 175 мача за „Скуадра Адзура“, Джанлуиджи Буфон има лозя в Саленто. Как се казва виното му? Разбира се, че "Buffon"! Това е серия, която включва бяло, червено и розе и идва от лозята в провинцията между Копертино и Новоли. Зад енологичното приключение на Буфон се крие оригиналността на предприемач от Саленто, който е създал серия от вина на футболни шампиони. На пазара ще откриете и масло под марката Buffon.

Роналдо де Асиш Морейра, по-известен като Роналдиньо, също инвестира в производство на вино и то червено. Някак логично носи името му Ronaldinho R1-Primitivo IGP Salento.

Страст към древната напитка таи и Андреа Пирло. Неговата земеделска компания се нарича
Pratum Coller. Футболистът произвежда био вино, което включва розе, марцемино, бяло и червено. Избата му има три награди от Gambero Rosso.

Но с това списъкът от винопроизводители спортисти не приключва. Трябва да споменем още защитника Алесандро Гамберини. Неговата компания се казва Casariccio и се намира в Сан Леолино.

В списъка от предприемчиви спорти, влюбени във виното, присъстват още Дамяно Томази, Лучано Спалети, Алберто Малесани, Иван Саморано, фрунцузинът Винсент Кандела, шампионът по колоездене Франческо Мозер, колумбиецът Кристиан Сапата и бившият пилот от Формула 1 Ярно Трули.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермери почетоха Бетховен на нивата

Брад Пит зарязва актьорството, за да стане пчелар

Тамплиерски житен кръг разбуни духовете