От 6 юли (понеделник) до 17 юли (петък) ще се приемат окончателни декларации на земеделски производители кандидатствали през 2014 година по Схемата за държавна помощ „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първичното селскостопанско производство, чрез използване на система от ваучери”. Това става ясно от публикуваната днес заповед на земеделския министър Десислава Танева. 
 
Окончателните декларации ще се приемат в общинските служби „Земеделие” към МЗХ, заедно с копия от водените дневници за закупено и използвано гориво, и копия от фактурите за закупено гориво. Дневниците следва да бъдат заверени от Контролно-техническата инспекция. 
 
В заповедта се посочва, че в рамките на този период няма да се допуска коригиране на вече подадените окончателни декларации.
 
В периода от 19 януари до 13 февруари 2015 г. беше открит първият прием на документи, по време на който бяха подадени 9 741 окончателни декларации и заявени 230 816 909 литра газьол.
 
След приключване на допълнителния прием ще се определи окончателната отстъпка, както и ще се раздадат ваучерите от този втори етап.
 

Заповед на МЗХ за определяне на срок за прием на окончателни декларации по Схемата за намален акциз на горивата

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!