Първият по рода си Национален форум на младите фермери, ще се проведе на 20 април, петък, в Аграрен университет – Пловдив.
 
 
Събитието, чийто медиен партньор е Фермер.БГ, се организира съвместно с Аграрен университет Пловдив, Министерство на земеделието, храните и горите, EPP - European People's Party, Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ)  и Асоциацията на земеделски производители в България (АЗПБ). Форумът ще премине под мотото “Предай нататък”.  
 
Националният форум се провежда с цел да подчертае значението и ключовата роля на обновяването на поколенията и привличането на повече млади хора за развитието на устойчив земеделски сектор в България. С форума ще бъде стартиран дебат относно предизвикателствата пред младите земеделски производители в контекста на бъдещата рамка на ОСП. 
 
 
Предвидено е събитието да бъде разделено на два панела, които ще разгледат състоянието и перспективите пред младите фермери, в рамките на Общата селскостопанска политика (ОСП) и възможностите за подобряване на конкурентоспособността им.
 
 
Един от най-атрактивните гост-лектори на проявата ще бъде Ян Маес, председател на Европейската асоциация на младите фермери (CEJA). Той ще представи ролята и значението на създаването на партньорски мрежи в земеделието. 
 
Заедно с богатата програма, на събитието ще се проведе и церемонията по награждаването на победителя в „Национален конкурс за млади фермери 2018“, който ще представи страната ни на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер.