В рамките на кампанията „ОСП работи за нас!“, организирана от AgriGate Media, Института за агростратегии и иновации и Смарт Агростарт, имаме удоволствието да Ви поканим на информационно събитие, посветено на Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз (ЕС) и нейните инструменти. 
 
 
Срещата ще се проведе на 15 април 2019 г. (понеделник) и е насочена най-вече към възпитаниците на Професионална гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“, град Свиленград. 
 
Председателят на Института за агростратегии и иновации Светлана Боянова ще разговаря с учениците за това как най-старата политика на Европейския съюз работи и как чрез нейните инструменти фермерите стават по-печеливши и успешни. 
 
Примери от работата на полето ще даде земеделският производител Марин Андреев, който ще разкаже на учениците от селскостопанската гимназия как прилага инструментите на ОСП в стопанството си и как това допринася за устойчивото му развитие като производител. 
 
От своя страна проф. д.н. Димитър Греков, директор на „Център за продължаващо обучение“ към Аграрния университет в Пловдив ще поговори с учениците за възможностите за реализация в сферата на селското стопанство. 
 
Очакваме всички, за които темата е интересна, на 15 април 2019 г. (понеделник) от 11:00 часа в сградата на ПГССИ „Христо Ботев“, гр. Свиленград. Заедно с експерти и земеделски производители от региона ще обсъдим възможностите, които предоставя ОСП и предизвикателствата, които предстоят за в бъдеще за земеделието и селските райони у нас и в Европа.

 

При интерес да присъствате на събитието, молим да изпратите своите имена и тези на фирмата/организацията, която представлявате най-късно до 12.04.2019 г. на адрес: [email protected]

 

Следете темата на cap4us.fermer.bg