Темата „Спазване на трудовото законодателство, в това число осигуряване на здраве и безопасност при работа за работещите в земеделието“ ще бъде представена на информационен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" (ГИТ).

Гласувайте: Нужно ли е фермерите да доказват разходи за получаване на COVID помощта?

Събитието ще се проведе онлайн на 19 април 2022 г., вторник, от 9:30 до 12:00 часа. Програма и покана за събитието може да видите тук.

Участниците ще се запознаят с особеностите на трудовите правоотношения при краткотрайна сезонна селскостопанска работа - как се оформят трудовите договори, по какъв начин се изплащат възнагражденията. Ще научат повече за правото на почивка и продължителност на работното време, а също и какви са практическите аспекти при заявяване на образци на еднодневни трудови договори в земеделието.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за основните изисквания за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и за това как се използват онлайн инструментите за оценка на риска OiRA и по какъв начин става разследването и отчитането на трудови злополуки.

Линк за регистрация: https://forms.gle/jsGmfZRGCahQmRFv5
Линк за достъп: https://us06web.zoom.us/j/87262404312
ID на семинара: 872 6240 4312