Вторите проби още не са взети от животните в стадото на Анна и Тодор Петрови от град Болярово. Това съобщи кметът Христо Христов. 
 
 
По думите му има два варианта, за които стопаните са уведомени – единият е да се вземат втори проби, след като се спря изпълнението на евтаназията, за да може ако са отрицателни, да се приложат карантинни мерки и всичко друго, което е необходимо. Но затова все още няма съгласие от страна на стопаните. 
 
„Другият вариант е в даден момент БАБХ да реши да изпълни заповедта за евтаназия, но такова решение ще се вземе евентуално от кризисния щаб, който се води от областния управител“, каза Христов пред Фокус. 
 
Първата проба от стадото на Петрови е показала съмнение. Затова беше изпратен ветеринар за втора проба. Той занесе документи  с резултати от първата проба, в които обаче фигурираха 14 кози, които  в стопанството не гледани никога. Затова стопаните се усъмниха в достоверността на документите и отказаха ветеринарят да вземе втори проби, но това трябва да стане само с реални документи и ветеринар, на който имат доверие. 
 
„Взели са ми 51 проби, а в документа пише 99 проби. От тях 2 са положителни, които са мои, но не става ясно отникъде”, посочи Тодор Петров пред бТВ. 
 
Той е категоричен, че няма болни животни. „Искам черно на бяло да ми покажат, че тези 2 са от моите, да ми докажат с документация”, допълни той.
Странджанското село Шарково остава отцепено от полицията. Там и днес продължава дезинфекцията на стопанствата с унищожени животни.
 
От МВР разпространиха кадри как полицията и санитарните власти извършват дезинфекцията в карантинната зона. 
Все още не е ясно кой и какъв е източникът на заразата.