Още една модерна кравеферма откри фирма Агритоп, този път близо до Пловдив. Новооткритата ферма е за отглеждане на 215 млечни крави и 180 млади животни. Оборудването включва модерна доилна зала DeLaval, тип Рибена кост 30° 2х12. Едновременно ще бъдат издоявани 24 животни, чрез доилни апарати с вакуум система, която отвежда млякото директно в охладителен млечен танк за съхранение на мляко. Така се гарантира високата хигиена и запазване на качеството на млякото, което няма директен достъп с въздуха и обкръжаващата среда.
 

Освен модерната доилна инсталация, предвид фокуса върху хуманното отношение към животните и комфортът им, фирма Агритоп са изградили висококачествени индивидуални боксове. Предимството на индивидуално боксово отглеждане е осигуряване на по-голямо спокойствие и защита на животните. Леглата са със синтетични меки постели тип матрак, хранителната пътека е с епоксидна смола. Ветрозащитните щори са със сензори за вятър и дъжд и автоматично управление за оптимизиране на климата в обора.

Собствениците на съвременната кравеферма добре разбират, че качественото и ефективно оборудване, освен че подобрява производителността, пести време и човешки труд.
 
В кравефермата Агритоп са изградили още силозна торова лагуна, силажни ями и фуражна кухня на немския производител Riela.

„С дългогодишния ни опит в сектор животновъдство и вече многото реализирани обекти, от фирма Агритоп гарантираме на животновъдите  професионално проектиране и изграждане, както на фермите, така и на оборудването в тях, залагайки винаги на качеството и ефективността!“ - коментира Момчил Тасков, Търговски мениджър на фирма Агритоп.
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!