На 12 декември организация на млекопроизводителите „Фермерско мляко“ ООД отбеляза третия си рожден ден. От организацията припомнят, че на 12 декември 2012 година седем фермера подписват договор, с който сформират организацията. По-късно към тях се присъединява още един фермер и така стават осем души.
„На третия рожден ден бяха отбелязани постигнатите резултати до момента и набелязани целите за развитие. Основните, сред които естествено са колективни инвестиции и достъп до пазара с продукти с добавена стойност“, споделят от организацията. Празникът им бе уважен от представители на Министерство на земеделието и храните - д-р Златка Възелова, директор на дирекция животновъдство и д-р Силвия Василева, началник отдел „Животновъдство и генетични ресурси” в дирекция „Животновъдство, като по този начин за пореден път бе заявено, че животновъдството и сдружаването са приоритет. Гости на тържеството бяха и колеги от браншови организации – Господин Иванов, фермер от област Бургас и член на Управителния съвет на Националния съюз на говедовъдите в България и Михаил Михайлов, директор на Съюза, Пенко Налбантов, председател на Асоциация на млекопроизводители „Тракия Милк“, гр. Пловдив и Боряна Дочева, член на УС на организацията.
„Направените от експертите от МЗХ предложения в мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ от ПРСР 2014-2020, в частност намалената брой съдружници в група на производители (минимум 4) и по-високия процент на подпомагане спрямо мярка 142 „Създаване на организации на производители“ от ПРСР 2007-2013 мотивираха много колеги да се свържат с нас във връзка с обявения прием по мярката за 2016 г. Нашата организация е готова да окажа съдействие на всеки фермер, решил да тръгне по не лекия път на сдружаване, защото това е бъдещето на сектора. В най-трудния момент от нашето създаване ни бе оказана подкрепа от първата в България организация на млекопроизводители „Добруджанско еко мляко“ ООД и ние на свой ред смятаме да бъдем от полза за сектора“, заяви управителят на организацията на млекопроизводителите „Фермерско мляко“ ООД Рангел Матански.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!