Като изключително успешен официален представител на марката трактори Landini на българския пазар, фирма Оптиком заслужено получи доверието на индустриалната груповка ARGO Tractors да представлява и втория бранд на компанията – McCormick.


„Благодарни сме на ARGO Tractors и лично на президента на компанията г-н Мора за оказаното доверие. От април 2014 г. Оптиком ООД вече представлява всички брандове на италианския производител на българския пазар. За нас е гордост, че новото бъдеще на ARGO Tractors се свързва с McCormick, а инвестициите, които са направени през последните години в бранда и производството, са значителни“, заяви Веселин Генев, управител на фирма Оптиком.


На българския пазар акцентът ще е върху трите серии на тракторите McCormick: Х50, Х6 и Х7.


Серията X50 Tier4 i е с иновативния двигател Perkins 854E-E34TA с турбокомпресор, Aftercooler и горивна система Common Rail. Четирите модела са с мощност между 85 и 113 к.с. Модерната трансмисия е с електрохидравличен реверс и 3 Power Shift предавки във всеки скоростен диапазон. De-clutch функцията, електрохидравличният навес и електрохидравличното управление са предпоставка за върхова производителност. Ергономичната кабина с максимален комфорт позволява интензивна работа на полето при изпълняване на всички земеделски задачи.

McCormick разработи и предложи на земеделците новата серия Х6, включваща два супериновативни модела с двигатели FTP, със система Power Plus, осигуряващи мощност съответно 121 и 133 к.с. Специално конструираната 3 Power Shift трансмисия е с 36 предни и 12 задни скорости и транспортна скорост от 50 км/час. Хидравличната система е затворен център, а бутално-аксиалната помпа е с дебит от 110 л/мин, което дава възможност тези трактори да работят с лекота и с най-хидрофицираните земеделски машини. Четирискоростният ВОМ с икономични режими, от друга страна, осигурява оптимална и икономична работа със земеделски машини с активни работни органи.

Серията X7 включва великолепна гама трактори, проектирана с професионализъм, разбиране и страст, за да отговорят на все по-високите изисквания на съвременното земеделие. Иновативният дизайн не е самоцел, а средство за постигане на по-комфортна среда за оператора, по-добра видимост и управляемост на машината при извършване на земеделските операции. Тракторите McCormick X7 ще се предлагат на българския пазар с 24 месеца заводска гаранция. За постигане на висока производителност и снижен разход на гориво е заложено на следните ключови новости:

Нов двигател FPT BetaPower Fuel Efficiency. В моделите X7.440, X7.450 и X7.460 е използван 4-цилиндров структурен двигател (143, 160 и 175 к.с.), за да се скъси надлъжната база на тракторите и да се постигне максимална маневреност. Моделите X7.660, X7.670 и X7.680 са с 6-цилиндрови двигатели, разположени на здрава полурама, за да се снижат нивата на шум и вибрации в кабината.

Нова трансмисия ProDrive, разработена съвместно с ZF – 24-те скорости се постигат чрез 6-скоростни диапазона с 4 Power Shift предавки. Трансмисията се управлява електронно посредством бутони и осигурява функцията Auto Powershift (APS) с регулиране на ECO/POWER модулация.

Нова хидравлична система LOAD-SENSING, осигуряваща дебит от 167 л/мин и подаваща дебит 123 л/мин към всеки от хидроразпределителите.
Нова дигитална климатична система.
Нова мениджмънт система за програмиране на функции.
Уникален бутон „My switch“ за най-често използваните функции.

„Ще се постараем да утвърдим тракторите McCormick като високотехнологичен, висококачествен и надежден продукт“, подчерта г-н Генев. Той заяви, че премиерата на новите модели на McCormick ще се състои по време на БАТА АГРО от 26 до 29 август в Стара Загора.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!