LANDINI продължава традицията си за иновация и решително обновяване на продуктовата си гама трактори чрез нов, модерен дизайн, върхови технологии и нови опции за повече комфорт и производителност. Инженерните и производствени екипи на Argo Tractors са положили много труд с най-голямо внимание към детайлите и го показаха в най-новите си модели на изложението Агритехника 2013.

В сегмента 60 до 100 к.с., в който обичайно се търсят машини за разнообразни специални приложения, беше представена новата Серия 4. Тя ще замени успешните досега серии Alpine и Technofarm, като ще предложи и уникална комбинация от опции и спецификация, от която клиентите ще са още по-удовлетворени. Серията включва 6 модела с два вида двигатели: три модела от 61 до 75 к.с. с 2,9 литрови Tier4 двигатели и три модела от 85 до 101 к.с. с 3,6 литрови Tier4i двигатели.

Най-ниската спецификация в Серия 4 е на варианта ROPS с механична трансмисия, а по-технологично оборудваните варианти ще имат изцяло нова кабина с 4 колони и всички удобства; нова трансмисия с 12+12 предавки (собствено производство), която може да бъде с пълзящи скорости (Creeper), електрохидравличен реверс (Power Shuttle), две предавки Hi-Lo Powershift във всеки диапазон. Максималната скорост от 40 км/ч и се постига в режим Eco и се пести гориво, а двускоростния силоотводен вал с електрохидравлично управлениe предава максималната мощност от двигателя без загуби. Новата ниско-профилна кабина е сред най-просторните в сектора и в комбинация с новия двигател и трансмисия превръща новата Серия 4 в сериозен конкурент на пазара в сегмента до 100 к.с.

Дебют на Агритехника направи и новата Серия 6С, която наследява досегашната Powermondial. Двата модела с мощност 111 и 121 к.с. ще бъдат задвижвани от 4,5 литрови FPT NEF Tier4i двигатели с SCR система (селективна каталитична редукция). И двата модела са с двигатели Dual Power, чрез която мощността нараства до 121 и 133 к.с. съответно при използване на ВОМ.

Новата серия 6С има още по-високо ниво на комфорт и детайли от автомобилната индустрия. В технологично отношение – подобрена е трансмисията (3-степенна Powershift, 36+12 предавки), задният навес е с товароподемност 5000 кг с електронен контрол, силоотводният вал е опционално с 4 скорости, увеличен е дебита на хидравличната помпа до 66 л/мин. За операторите, които имат нужда от по-голям дебит може хидравличната система да се замени със система „Closed center“ и съответно с дебит от 110 л/мин. Опциите включват независимо окачване на кабината и предния мост за по-голям комфорт, повече сигурност и удобство на оператора при движение по неравни терени. Постига се по-висока транспортна скорост и се снижава времето за тези операции. Тракторите LANDINI от Серия 6С са с много възможности и богат избор от опции и са подходящи както за по-леки операции (сеитба, торене, прибиране на зелена маса и др.), така и за тежки като оран, дисковане и т.н.

Новите трактори LANDINI от Серия 6 и Серия 7 привлякоха погледите на Агритехника и напълно основателно ще са силна конкуренция в сегмента от 130 до 200 к.с. И двете серии включват по 3 модела:
 

  • 6-145, 6-160 и 6-175 с 4- цилиндрови двигатели FPT NEF Tier4i с мощност от 143 до 175 к.с. в Серия 6 и

  • 7-175, 7-190 и 7-215 с 6-цилиндрови двигатели FPT NEF Tier4i с мощност от 175 до 212 к.с. в Серия 7.
     

Оптимизираното електронно впръскване на горивото и подобрената ефективност на изгаряне в комбинация със системата SCR (селективна каталитична редукция) позволяват на двигателите на тези трактори да развиват по-висока мощност, с над 40% запас на въртящ момент, при понижена консумация на гориво. Осигурен е лесен достъп до двигателя за рутинно обслужване, а охладителите са разположени пред водния радиатор и позволяват цялостно отваряне с единична ключалка за лесно почистване в запрашени условия.

Новите трактори от Серия 7 се отличават със здрава полурама и двигател монтиран върху нея чрез поглъщащи вибрациите гумени тампони, ефективно спомагащи за намаляване на нивата на шум и вибрации в кабината. Новата трансмисия “ROBOSHIFT” е само една от общите характеристики при двете серии 6 и 7. Осигурява роботизирано превключване на диапазоните и електрохидравлично реверсиране на движението (24 предни и 24 задни скорости). В допълнение, опцията CREEPER осигурява по 40 скорости за движение напред и назад.

Трансмисията се управлява електронно посредством бутони върху джойстик, интегриран в мултифункционалния подлакътник. Функцията „Autoshift“ позволява на трансмисията автоматично да избира подходящата предавка от всеки диапазон, съответстваща на натоварването на двигателя, осигурявайки максимален комфорт, безопасност и подобрена производителност.

Всички модели от новите серии 6 и 7 са с хидравлична система „затворен център” с помпа с променлив обем до 167 л/мин. Впечатляващата максимална товароподемност от 9300 кг позволява лесна работа с разнообразен и тежък инвентар и пълен контрол и висока скорост по време на транспорт чрез функцията „Ride Control”. Четирите скорости на силоотводния вал с електрохидравлично управление са част от стандартното оборудване, докато електронноуправляемият преден навес е опция.

Серия 6 и Серия 7 на LANDINI предлагат изцяло ново ниво на комфорт за оператора благодарение на новата кабина “Lounge Cab” – шедьовър по дизайн, пространство и удобство. Проектирана да осигури комфорт по време на дългите часове в полето, тази кабина с четири колони, плосък под и задно окачени врати, осигурява лесен достъп до мястото на водача и ненадмината видимост във всички посоки. Седалката с пневматично окачване е съоръжена с мултифункционален подлакътник, в който са разположени всички основни органи за управление на трактора, а телескопичната кормилна колона с регулируем наклон е проектирана да се накланя заедно с арматурното табло. В кабината се поддържа налягане по-високо от атмосферното за осигуряване на чиста и безпрашна среда, а високоефективният климатик поддържа желаната температура, независимо от външните климатични условия. За допълнително повишаване на комфорта на оператора като опция се предлага кабина с електронно управляемо хидравлично окачване. Мястото на водача е ергономично проектирано и оборудвано с лесни за използване, логично подредени органи за управление. Интериорът на кабината се отличава с високо качество, дизайн, изработка и оформление от автомобилен клас и стандартно се доставя оборудване с USB-порт, МР3 плеър и четири озвучителни тела за максимален комфорт по време на работа. Освен това кабината е оборудвана с модерно и стилно интериорно и екстериорно, светодиодно (LED) осветление.

От ОПТИКОМ ООД, официалният дистрибутор на тракторите LANDINI в България, съобщават, че през 2014 година новите модели ще имат дебют и на нашия пазар, а моделите от серия 6 и 7 ще се предлагат с 2 години (или 2400 мтч) заводска гаранция.

През 2014 се очаква и представянето на серията LANDINI 8, която ще включва модели до 280 к.с., роботизирани трансмисии, тегло над 9000 кг и 50 км/ч пътна скорост на движение.

За допълнителна информация:
Оптиком ООД
Стара Загора
0700 20205
[email protected]
www.opticom-bg.com



Гледайте ВИДЕО репортаж във Фермер.БГ Web TV:


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!