Фирма Оптиком разширява брандовото си фолио на българския пазар, като обяви своето ново ключово партньорство с престижната марка италиански пръскачки Caffini. Това се случва в юбилейната 30-годишнина на компанията, с което тя показва посоката на своето развитие, а именно предлагане на иновативни технологии, съобразени със специфичните нужди на всеки фермер.

Димитър Петров, управител на Оптиком, сподели повече за новото партньорство:

Изключително радостни сме, че този престижен бранд е вече част от машините, които ние предлагаме като официален представител на пазара. Марката има своите традиции и разпознаваемост сред българските фермери, но към момента не е заела полагащото й се място.

Това е и нашата задача, съвместно с италианския производител Caffini да предложим изключително качествената и надеждна техника за растителна защита, с добри ценови условия и високо качество на сервизиране, което е запазена марка на Оптиком. Нашите сервизни специалисти вече преминаха задължителното обучение и са напълно готови да обслужват машините бързо и професионално."

На специална среща във Верона, Италия ръководството на Оптиком беше топло посрещнато лично от Роберто Кафини, като по време на срещата беше подписан официалният договор за дългогодишно партньорство между двете компании.

Италианската фирма Caffini със своята близо 100-годишна история е един от производителите, който си поставя за цел да гарантира на фермерите по-ефективни машини по отношение на качеството и прецизността на третирането на културите, със специален фокус към икономиите на продуктите за растителна защита и подобрено опазване на околната среда. Следвайки философията и мисията на компанията „Технологии и екология“, всяка година Caffini инвестира повече от 5% от оборота си в научноизследователска дейност.

Това е един от производителите на пръскачки, който е отворил широко врати за дигиталните технологии и работи по създаването на иновационни технологии за дигитално земеделие. Именно тези технологии носят на Caffini редица награди за иновации на най-важните международни изложения, сред които „EIMA“ в Болоня, „Sima“ в Париж, „Fima“ в Сарагоса и „Fieragricola“ във Верона.

Caffini прилага и високо ниво на контрол на производството на всеки нов модел от своите машини, които са подложени на строги тестове в контролния център на Enama (ENTAM Network). Така се гарантира, че отговарят на съответните европейски стандарти, отнасящи се до качеството на разпръскване и най-важното - безопасността на оператора.

С новото партньорство между Caffini и Оптиком италианският бранд ще разшири своето присъствие на българския пазар. Оптиком вече са показали как променят позициите на пазара с редица брандове и силно се надяват това да се случи и с Caffini, тъй като българските фермери заслужават да работят с качествена и прецизна техника за растителна защита, на което се е посветил и италианският производител.

Повече информация за пълната гама от машини на Caffini и ценови предложения може да получите на 0 700 70 705